Οι Σωτήρες 

Σ’ ένα μήνα περίπου, θα έχουμε και πάλι εκλογές!! Αν και από πολιτικής πλευράς, κι ετούτες οι εκλογές, έχουν μεγάλη σημασία, από πλευράς καθημερινότητας των πολιτών-ψηφοφόρων της χώρας, αισθάνονται, ότι ένα ακόμη πολιτικό παιγνίδι, αρκετών διαστάσεων και μεγατόνων,   θα παιχτεί και πάλι εις βάρος τους, αφήνοντας διάφορων μορφών θύματα!!

Σ’ ένα μήνα περίπου, θα έχουμε και πάλι εκλογές!! και ας φανταστούμε, κι ας θυμηθούμε.. λίγα χρόνια πριν, που οι εκλογές ήταν, σαν τις μεγάλες γιορτές!!

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, με σημαίες του κόμματος που πίστευαν οι ψηφοφόροι, πανηγύριζαν διασχίζοντας  όλους τους δρόμους της  χώρας!!

Ήταν, μία απέραντη χαρά, ένα μεγάλο όνειρο! μία τεράστια αισιοδοξία!!

Που πήγαν αυτές οι εποχές; Ποιος; ποιοι; κυριολεκτικά τις σκότωσαν; Μήπως θα μπορούσαμε όλους αυτούς, που με την ενοχή τους, ή, με τη ανοχή τους, μας οδήγησαν σ’ ετούτη την κατάσταση, στην σημερινή απαξίωση, στην αδιαφορία,  αν όχι να τους δικάσουμε ως φονιάδες των λαών, τουλάχιστο, να τους ονομάσουμε;

Πολλοί θα μου πούνε, ότι ύστερα από επτά χρόνια που η Ελλάδα βρίσκονταν στον γύψο, φυσικό ήταν να γιορτάζει και πάλι την δημοκρατία της!!

Ναι!! σ’ ετούτο το τελευταίο θα συμφωνήσω!! Όμως τι έγινε; τι μεσολάβησε τόσο έντονα, και σιγά-σιγά, χωρίς καλά-καλά να το συνειδητοποίηση ο απλός Έλληνας πολίτης, οι χαρές και τα πανηγύρια, να έχουν μετατραπεί σε απέραντες κηδείες;

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θ’ ανατριχιάζουν  όταν θ’ ανακαλύπτουν, ότι η χώρα έχει οδηγηθεί, στην αυτοκαστροφή!! Σίγουρα φταίνε κι άλλες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, όμως, πάντα έφταιγαν και καιροφυλακτούσαν, και η πολιτική της χώρας αντιδρούσε έστω και καθυστερημένα, ενώ τώρα, η Ελληνική πολιτική, συμπορεύτηκε με τους καταστροφείς!!

Η Ελληνική κοινωνία πια, δεν αντέχει άλλες καταστροφολογίες, κι άλλους άνεργους, κι άλλη πείνα!!

Οι λαοί της γης, συμπεριλαμβανομένων κι εμάς, κυρίως όσοι βλέπουν την πραγματικότητα, δεν μπορούν ν’ αντέξουν την διακοπή της ζωής, την στιγμή που έχουν όλη την θέληση για ζωή!!

Και ετούτη η χώρα, βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, όσων χωρών οδηγήθηκαν στην κατάρρευση!!

Κι ενώ η ζωή έχει γίνει πανεύκολη, με τις τεράστιες ανακαλύψεις που έχει κάνει η ανθρωπότητα, η πολιτικοοικονομική κατάσταση, τόσο της χώρας μας, όσο κι άλλων χωρών, συνεχίζει να οδηγεί στην καταστροφή!!

Ας μην  κοροϊδευόμαστε. Η χώρα έχει επίσημα δύο εκατομμύρια (2.000.000) ανέργους!! Κι αν λάβουμε υπόψη μας και τους συνταξιούχους, που εξ ορισμού δεν εργάζονται, τότε, ποιοι εργάζονται σ’ ετούτη την χώρα, για να ζήσουμε, και να ξεχρεωθούμε;

 Ας μην  κοροϊδευόμαστε. Είναι αδύνατο, όποιοι κι αν κυβερνούν την χώρα, να φέρουν το θαύμα, την επόμενη των όποιων εκλογών!! 

Το θαύμα είναι βέβαιο, ότι κανείς δεν μπορεί να το φέρει. Όμως, μήπως θα πρέπει τουλάχιστο να σταματήσουμε την καταστροφή;

Έστω κι αν όλοι οι πολίτες-ψηφοφόροι της χώρας το θέλουμε, πως θα τα καταφέρουμε, όταν οι μισοί τουλάχιστο υποψήφιοι, που οι καρέκλες τους έχουν βγάλει ρίζες, κι έχουν ριζώσει και ισχυροποιηθεί στην πολιτική, κατεβαίνουν και πάλι υποψήφιοι, ν’ αλώσουν την ελληνική κοινωνία!! Ν’ αρπάξουν και πάλι όσα κι ότι μπορέσουν!!

Όλοι οι πολύξεροι και συμφεροντολόγοι, θα βγουν και θα πούνε, ας μην τους  ψηφίσει ο κόσμος!! Όμως, όσο εύκολο είναι να το πει κάποιος, τόσο δύσκολο είναι να το πράξει ο απλός καθημερινός πολίτης!!

Δεν είναι δυνατόν, ο πολιτικός που στο παρελθόν έχει διορίσει τα παιδιά μιας οικογένειας, και τώρα είναι άνεργα, να κατεβαίνει πάλι υποψήφιος, να τάζει δουλειά για τα άνεργα παιδιά, και να μην τον ψηφίσουν οι άνθρωποι που τον έβλεπαν, κι αναγκαστικά τον ξανά βλέπουν, ως τον μεγάλο σωτήρα τους!!

 

Ναι, το ξέρω, με το να γράφω την πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε, ακόμη κι αυτοί που δεν θέλουν να την γνωρίζουν, δεν βγαίνει απολύτως τίποτα. Εξάλλου, ποιος θα διαβάσει ένα επί πλέον κείμενο; ακόμη κι αν θα το διαβάσει, ακόμη κι αν θα το χαρακτηρίσει ως ωραίο κείμενο, θα συνεχίσει και πάλι, να είναι απλώς, ένα απλό, καλό κείμενο!! 

Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο, απ’ το να απευθυνθώ, στους πολύχρονους υποψηφίους, και να τους παρακαλέσω:

Ντροπή!! Με την  θέλησή σας, ή την ανοχή σας, φέρατε την χώρα στην σημερινή καταστροφή, στην σημερινή πολιτικοοικονομική  κατάρρευση!!

Προσπαθήστε να το καταλάβετε, μην συνεχίζετε να καταστρέφετε και τα παιδιά σας!! Κι όχι μόνο τα πολιτικά παιδιά σας, αλλά και τα πραγματικά!! Εκεί μας έχετε φτάσει, να σας παρακαλούμαι, να σώσετε τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τα δισεγγόνα σας!!...μήπως έτσι σωθούν και τα παιδιά του απλού καθημερινού κοσμάκη!! μήπως σταματήσει, αυτό που για πολλοστή φορά συμβαίνει σ’ ετούτη τη χώρα!! μήπως σταματήσει η μετανάστευση!! τώρα μάλιστα, ξαποστέλνουμε και τους επιστήμονές μας!! τα παιδιά μας, που χύσαμε αίμα να τα σπουδάσουμε!!     

Μπορείτε να εμπιστευτείτε τους νέους, τα παιδιά σας, κι ας τα βάλετε στην πολιτική, όχι στην δική σας, την βαθιά γερασμένη, αλλά να στηρίξτε την δική τους, που σίγουρα την βλέπετε ως λανθασμένη!!

Πιστέψτε το, ότι η μακροχρόνια πολιτική σας, σας έχει οδηγήσει σε συγκεκριμένες διαδρομές, τις οποίες και πάλι θ’ ακολουθήσετε λόγω συνήθειας, όμως, καταλάβετε το, πιστέψτε το, ότι δεν μπορείτε να δείτε τις νεότερες διαδρομές, που έχει φέρει η εποχή, που εσείς κυβερνούσατε και κυβερνάτε, και τις αφήσατε να μείνουν πίσω!! Για όλους σχεδόν τους ανθρώπους, όσο ταλέντο κι αν έχουν, όση φώτιση κι αν έχουν, τα αποθέματα δραστηριοτήτων, ακόμη και στην πολιτική, κάποτε τελειώνουν!!     

Διερωτηθείτε: Αν επί 40-50 χρόνια, είστε καλοφαγάς κρεατοφάγος, είναι δυνατόν τώρα  να γίνεται χορτοφάγος, όταν μάλιστα, το ψητό βρίσκετε μέσα στο πιάτο σας;  ή μήπως δεν ταιριάζει το παράδειγμα; Ακόμη κι αν θα τα καταφέρετε, θα πάθετε στερητικό σύνδρομο, και για το κοσμάκη που θα κυβερνάτε, θα είναι πολύ χειρότερα!!        

 

Επί τέλους, τα σπίτια που βρίσκονται υπό  κατάρρευση, κι έχουν πάρει κλίση,  όσες αντιστηρίξεις κι αν τους κάνουμε, αφού είναι παλιά και καταπονημένα, και πάλι σύντομα θα πέσουν κάποιοι τοίχοι, ή ολόκληρα, και θα πλακώσουν όλη την χώρα, και θα έρθουν πάλι οι ξένοι, να μας βγάλουν από τα ερείπια, ακόμη κι αυτοί, θα έρθουν και πάλι ως σωτήρες!! και θ’ αρπάξουν..  ότι κι όσα μπορέσουν!! … ακίνητα, κινητά, συνειδήσεις, πιστεύω, ψυχή!!...

Φτάνουν πια οι σωτήρες!!