Αλήθειες … . τέλος

Αγρίνιο 03/03/14

 Αγαπητέ επισκέπτη. Πολύς καιρός χρειάστηκε ώσπου να ξανά λειτουργήσω ετούτο τον χώρο.

Πρώτα απ’ όλα έχω πάψει να εργάζομαι, όπως πολλοί Έλληνες. Θα μπορούσα ίσως να συνεχίσω για 2-3 χρόνια ακόμη, όπως ήθελα, αλλά το κόστος ανανέωσης της σχολής, το ενοίκιο, η εφορία, καθώς και η πολύ μεγάλη ασφαλιστική εισφορά, φυσικά και η μείωση προσέλευσης εκπαιδευομένων, όχι μόνο δεν επέτρεπαν κάποιο κέρδος, αντιθέτως, θα έμπαινα, όπως χαρακτηριστικά συνηθίζουμε να λέμε, πολύ μέσα!!    Εκτός των πιο πάνω, δεν έχω κάποιο ενδιαφέρον για το μέλλον μου, αφού σε 2-3 χρόνια, ούτως ή άλλως θα γινόμουν  συνταξιούχους. Έτσι, από   τέλος Φεβρουαρίου του 2013, έχω σταματήσει και επίσημα να εργάζομαι!! Αναφέρω την λέξη «επίσημα», επειδή ανεπίσημα, δεν νομίζω ότι κάποτε, όσο ζω και είμαι καλά, θα πάψω να ασχολούμαι με χίλια διό. Ήδη, περισσότερες δουλειές κάνω τώρα, απ’ όσες έχω κάνει στην ζωή μου, φυσικά, για προσωπική χρήση, κι όχι για ημερομίσθιο ή κάτι σχετικό!!

Με την κατάργηση της σχολής οδηγών στον παρόντα χώρο, κατήργησα και το ερώτημα: ‘Θέλετε λίγες αλήθειες’ και το αντικατέστησα με: ‘Αλήθειες … τέλος’!!

Όσα έχω γραμμένα έως τέλος του 2012, θα προσπαθήσω να τα αφήσω αναρτημένα, όπως ακριβώς ήταν όταν τα ανήρτησα για πρώτη φορά, ώστε σε περίπτωση που κάποια νοήματα ή κομμάτια πρόκειται να τα επαναλάβω, να σας παραπέμψω σ’ αυτές της σελίδες!! Φυσικά, ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί όποτε θέλει να διαβάζει ότι θέλει κι απ’ αυτά. 

Να επανέλθω στο κυρίως Θέμα:

 Αλήθειες … τέλος!!

 Όταν το 2003 κυκλοφόρησα για πρώτη φορά την ιστοσελίδα μου, μπορούσε κάποιος ή κάποιοι, να ισχυριστούν ότι λένε και κάποιες αλήθειες.

Τώρα, έτσι που έχει έλθει η κατάσταση, η κάθε αλήθεια μπορεί ν’ ανατραπεί, κι αυτό συμβαίνει, επειδή όλοι μας, χωρίς να το καταλάβουμε, χωρίς να μπορούμε να το πιστέψουμε, χωρίς καν ν’ αναφέρεται πια η συγκεκριμένη λέξη, έχουμε παγκοσμιοποιηθεί!! είμαστε όλοι πια, παγκοσμιοποιημέννοι!!

Την παγκοσμιότητα  την έχουμε καθημερινά μέσα στο σπίτι μας, με την τηλεόραση, ή με τον υπολογιστή!! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο, για να είμαστε παγκοσμιοποιημένοι!!  Εξάλλου, λόγω παγκοσμιοποίησης, για να βγούμε ξανά στις παγκόσμιες αγορές, έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια τόσα πολλά!!  

Έτσι, όσο κι αν κάτι είναι αληθοφανές, πέραν των μεγάλων φυσικών καταστροφών, όλα τα άλλα μπορούν ν’ αμφισβητηθούν, ακόμη και οι πεθαμένοι, παρότι μπορεί να είναι πεθαμένοι, δεν αναφέρονται ως πεθαμένοι, αλλά ως φυτά!! αν μάλιστα οι οικογένειές τους,  εισπράττουν και την μεγάλη τους σύνταξη, θα είναι στις μέρες μας ένας πρόσθετος λόγος, να παραμείνουν στη ‘ζωή’!!!

Ακόμη και το μεγαλύτερο δικαίωμα του ανθρώπου, έχει κι αυτό καταπατηθεί! Ο άνθρωπος, έπαψε να έχει δικαίωμα να πεθάνει!! Θα πεθάνει, όταν το αποφασίσουν οι συγγενείς και οι γιατροί, για να τον αποσυνδέσουν από την φυτική ζωή, ή όταν κάποιο ζωτικό όργανο δεν μπορεί άλλο να δουλέψει, παρά την τεράστια κατανάλωση φαρμάκων, και βοηθημάτων!! Κι αυτό το λέμε ζωή, όπως τα σκυλιά τα αδέσποτα, που ψοφάνε από την πείνα και τις κακουχίες, επειδή απλά, ο ιδιοκτήτης τους, έχει κάνει δύο απανωτά σοβαρά σφάλματα γι’ αυτά, ένα επειδή από μικρά τα κράτησε στη ζωή, και το δεύτερο επειδή δεν έχει την δύναμη να τους αφαιρέσει τη ζωή, κι έτσι καταλήγουν κι αυτά στον αργό θάνατο!!       

Κι ετούτο το τελευταίο είναι ένα σοβαρό θέμα, θ’ ασχοληθώ περισσότερο κάποια στιγμή.

Πάντως, γεγονός αναμφισβήτητο είναι, ότι θέμα με τις αλήθειες, από την στιγμή που ο καθένας δεν μπορεί ν’ αποδείξει στον καθένα χωριστά, αυτό που λέει, ή ακόμη κι αυτό που δείχνει, δεν υπάρχει αλήθεια!!

Έστω κι αν κάποιος ξέρει τον άνθρωπο που του έκλεψε κάποιο ποσό, αν δεν μπορέσει να το αποδείξει, δεν έγινε κλοπή, άρα: δεν υπάρχει κλέφτης!!

Ειδικά οι πολιτικοί, κυρίως διαφορετικών κομμάτων, είναι ικανοί να τρελάνουν τον απλό καθημερινό πολίτη μ’ αυτά που λένε, όταν ο δεύτερος λέει ακριβώς τα αντίθετα του πρώτου!!

 Άντε ο κάθε πολίτης να ψάξει, και ν’ αποδείξει, ποιος λέει την αλήθεια, αλλά και σε ποιο βαθμό!!

 Άντε ο κάθε πολίτης ν’ αποδείξει, έστω μόνο στον εαυτό του, ότι, ναι μεν  τα έπαιρνε τόσα χρόνια αυτός ο ‘μεγάλος’ υπάλληλος ή πολιτικός , που κατηγορούν τώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και δεν θα τα έπαιρνε ο απλός υπάλληλος,  που ταχτικά τον χρειάζονταν ο απλός πολίτης,  κι αναγκαστικά!!..  τού τα έδινε!!

Το ωραίο  των ημερών μας: Όσοι τα έπαιρναν χοντρά, τους κυνηγάνε πολλοί, κι όσοι έπαιρναν λίγα και κατά διαστήματα, έπαψαν να τα παίρνουν, επειδή απλά, ο απλός πολίτης, δεν έχει να τους δώσει, έστω αυτά τα λίγα που τους έδινε στο παρελθόν. Η μεσαία κατηγορία των αρπαχτικών, που τα έπαιρναν και τα χρησιμοποιούσαν προσεχτικά, μπορούν και τώρα να κάνουν την ‘δουλειά τους’, ίσως μάλιστα πιο δυναμικά κι αποτελεσματικά για την τσέπη τους!!     

Τώρα λοιπόν, που πολλούς τούς έπιασαν και συνεχίζουν να τούς πιάνουν, αυτός ο απλός πολίτης που ταχτικά τούς τα έδινε για να κάνει την δουλειά του, τούς βλέπει όλους αυτούς να ζούνε, όχι βέβαια πλουσιοπάροχα, αλλά καλύτερα απ’ αυτόν που δεν έχει να ταΐσει ούτε τα παιδιά του!! 

Ποιος θα πιάσει αυτούς τούς απλούς καθημερινούς αρπάχτες, που όλα τα παρουσιάζουν αληθοφανή;;

Που βρίσκεται η αλήθεια;

Σκοπός είναι να βγούμε στις αγορές, κι όποιος φάει τον άλλον; Να μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς οι περισσότεροι να ξέρουμε τι είναι, να μιλάμε και πάλι για δρόμους, για κλοπές, για παραπαιδεία, για πείνα, για δολιοφθορά, …

Για δίκαιες δίκες!!  Σαν να λέμε: η αλήθεια της αλήθειας!! Κι άντε να καταλάβεις τι σημαίνει δίκη, και τι σημαίνει αλήθεια!!

Λίγα χρόνια πριν, ακούγοντας τις διαφημίσεις τραπεζών, που μας προσκαλούσαν να πάρουμε κάποιο δάνειο, ήταν βέβαιος ο καθένας μας, ότι μας καλούν στον παράδεισο!!

Νομίζω, ότι άρχισαν και πάλι!!... κι εύχομαι, να κάνω λάθος! 

Τελικά, υπάρχουν έστω, ελάχιστες αλήθειες;; ή, Αλήθειες… τέλος!!

 

Όση κι όποια, κι αν θα είναι η ανάκαμψη, δεν θα είναι αλήθεια!! ή, έστω κι αν είναι, αφού η πλειονότητα του κόσμου δεν θα μπορεί να το πιστέψει, απλά, δεν θα είναι αλήθεια!!

Τι έχουν να μας πούνε οι όποιοι πολιτικοί;  

Ας πιστέψουμε ότι:

Ώσπου να καθιερωθεί ο κινητήρας, έγιναν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι!! Θέλω να πιστεύω, και πρέπει να το προσπαθήσουμε, ώστε να περάσουμε στο επόμενο θαύμα της ανθρωπότητας, χωρίς παγκόσμιους πολέμους, κι όπως με το κινητήρα η ανθρωπότητα ανακάλυψε το θαύμα, έτσι πρέπει ν’ ανακαλύψει και το θαύμα της εποχής μας, που δεν είναι τίποτα άλλο, από την ηλεκτρονική εποχή!!

Η πλήρης χρήση των καθημερινά νεότερων ηλεκτρονικών ανακαλύψεων, θα μας οδηγήσει σ’ ένα νεότερο παράδεισο, όσο κι αν τα τεράστια συμφέροντα θέλουν να ελέγξουν την εξέλιξη!!

Ποτέ στο παρελθόν, τελικά, δεν μπόρεσε καμία ομάδα ανθρώπων να ελέγξει τους λαούς!!

Οι λαοί, αυτοελέχονται!! 

Οι ‘μεγάλοι’ του πλανήτη, όταν το νεότερο και ισχυρότερο όπλο της τεχνολογίας, το στρέφουν εναντίον των λαών, στην ουσία, αυτοπυροβολούνται!!