Αγαπητέ επισκέπτη 13.4.2016

 

Κυρίως, επισκέπτη εξωτερικού. Κι αυτό επειδή, τόσο στην ανάγνωση όσο και στις επισκέψεις, ξεπερνάς το 95% !!

Ναι!! Οι Έλληνες της χώρας μας, επισκέπτονται και διαβάζουν πιο προχωρημένες, ίσως πιο ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες!!

Δεν ξέρω τι γίνεται, δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω!!

Σε ενημερώνω πάντως, ότι, οι επισκέπτες πλησιάζουν και ξεπερνούν κάποιες φορές, τους επτακόσιους (700) κάθε μήνα, και η ανάγνωση φτάνει, μέχρι και πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000) kybes τον μήνα!!

Κατά κανόνα προηγείται η Αμερική, ακολουθεί η Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, …. μέχρι κάποιες φορές, έστω ως απλό πέρασμα, φτάνει και τις είκοσι πέντε (25) χώρες!!

Αγαπητέ επισκέπτη και αναγνώστη, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!! μου δίνεις δύναμη, αν και είμαι αγαναχτισμένος με την κατάσταση, να συνεχίζω!!

Σ’ ευχαριστώ και πάλι!!

Έλληνα του εξωτερικού, όπου κι αν βρίσκεσαι:

Καλό Πάσχα!!!   


Αγαπητέ επισκέπτη 2015 

 

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που απευθύνθηκα αποκλειστικά σ’ εσένα, κι όχι μέσο άλλων υποθέσεων και γενικότερα άρθρων, σκέψεων, πολιτικής….

Δεν ξέρω ποιος είσαι, πλην ελάχιστων, που έτυχε μία η δυο φορές κάποιοι να με ενημερώσουν!!

Αυτό είναι που με κρατάει, όχι απλώς σ’ επαφή μαζί σου, αλλά είναι ο τρόπος της ζωής μου πια!!

Ο αριθμός των επισκεπτών ανά μήνα, ξεπερνάει σίγουρα τους 500, και φτάνει έως και 750!! Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Άγνωστοι άνθρωποι, που να μπαίνουν στον ιστοχώρο μου, από πάρα πολλά σημεία του πλανήτη, μάλιστα να διαβάζουν, και γενικότερα ν’ ασχολούνται μ’ αυτά που γράφω, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα!! Με εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι οι επισκέπτες μου συνεχώς αυξάνονται, κι αποκλείεται να είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, αν ήταν έτσι, δεν θα διάβαζαν τα ίδια και τα ίδια!!

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, από το καλοκαίρι του 2012, αμέσως μετά τις διακοπές παρέμεινα μόνιμα στο χωριό μου. Είναι το χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου.

Έχουμε ένα αρκετά μικρό σπιτάκι, που το είχαμε φτιάξει για καλοκαιρινό το 1997!! Όμως, λίγο αναγκαστικά, λίγο επειδή το θέλαμε, έχει γίνει η μόνιμη κατοικία μας!!

Δεν τοποθετώ φωτογραφίες του χωριού, επειδή είμαι βέβαιος ότι θα ‘αδικήσω’ αυτή την θεαματικότητα που προσφέρει!! Πολλοί θα νομίζουν, φυσικά όσοι δεν έχουν επισκεφτεί το χωριό, ότι  υπερβάλω επειδή αγαπάω το χωριό που γεννήθηκα!!

Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά, ν’ αναφέρω μερικές καταστάσεις, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πρώτα απ’ όλα το σπίτι μου βρίσκεται σε υψόμετρο 750μ. Από το σπίτι μου βλέπω το Βλοχό που κρύβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Αγρινίου, βλέπω μεγάλο μέρος της λίμνης Τριχωνίδας, ολόκληρη την λίμνη Λυσιμαχεία, την λίμνη Οζερός, καθώς, όταν έχει καθαρό καιρό διακρίνεται με γυμνό μάτι ακόμη και το Ιόνιο πέλαγος!!

Να σημειώσω εδώ, κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Έχουμε μπει ήδη στον τέταρτο χειμώνα μαζί με την σύζυγό μου, και μόλις φέτος βάλαμε καλοριφέρ, αν και όλα τα χρόνια της ζωής μας που ζούσαμε στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, περνούσαμε τους χειμώνες με τέτοια θέρμανση. Δηλαδή, τρις χειμώνες συνεχόμενους, τους περάσαμε μόνο με το τζάκι, σ’ ένα καλοκαιρινό σπίτι, και το κυριότερο; ενώ φάγαμε το ‘κρύο της αρκούδας’ όπως συνηθίζουμε να λέμε, αν εξαιρέσουμε μια δύο φορές που πήραμε προληπτικά κάποιο απλό φαρμακάκι για να μην μας κωλύσει κάποια γρίπη, και τους τρις (3) χειμώνες, όλο γενικά το χρονικό διάστημα που μένουμε εδώ, δεν ασθένησε κανείς από τους διό μας!! Ας μην το γρουσουζεύουμε όμως, και φέτος που βάλαμε καλοριφέρ να κολλήσουμε κάποιο ιό!!

Ο λόγος πάντως που αναφέρω για την γρίπη είναι, ότι το περιβάλλον είναι πολύ καθαρό!!  Και συνιστώ, επί τέλους, ν’ αδειάσουμε τις μεγαλουπόλεις, και να ζήσουμε με την φύση!!

Οι ασχολίες μου εδώ δεν είναι λίγες, έτσι που συνηθίζω να ζω, δεν έχω καθόλου χρόνο για χάσιμο.

Πρώτα τα ζωντανά μου είναι: Τρις (3) τουλάχιστο γάτες, δύο (2) σκυλιά, πουλερικά γενικά, ξεκινάω από δεκαπέντε (15) και μπορεί να φτάσουν και πάνω από εκατό (100), ανάλογα την εποχή και τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Έχω επίσης και δύο (2) γίδες, ελπίζω την άνοιξη να γεννήσουν, να δούμε κατσικάκια, να αρμέξουμε το γάλα τους….  και όλα τα σχετικά. Πάντως, από μία γίδα που αγόρασα τον Σεπτέμβριο φάγαμε γάλα.

Εκτός από τα ζώα, πολλές επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες είχαμε και με τον κήπο. Ντομάτες αρκετές, αν και αργούν εδώ στο βουνό να κοκκινίσουν, φασόλια φέτος, σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, φάγαμε λίγα, αγγουράκια φάγαμε περισσότερα φέτος από πέρυσι,  κρεμμύδια αρκετά, οι καρυδιές που είναι παλιές, μας έδωσαν αρκετές καρύδες, και με λίγη προσοχή στην κατανάλωση, κάνοντας λίγη οικονομία, ίσως μας φτάσουν για όλο τον χειμώνα. Το καλοκαίρι, φάγαμε τα ελάχιστα πρώτα κεράσια από τις μικρές κερασιές μας!! Φυτέψαμε κι άλλα δένδρα!! 

Εκτός από αυτά, το σπίτι της εξοχής έχει πάρα πολλές δουλειές, όπως φράχτες, κλαδέματα, σκαψίματα, κοπριές, καυσόξυλα, προετοιμασίες όπως αλάτισμα τις ελιές… και πολλά, πάρα πολλά άλλα!!           

 

Αγαπητέ επισκέπτη: Αν σου πω ένα ευχαριστώ που επισκέπτεσαι τον χώρο μου, και διαβάζεις όσο μπορείς και ότι θέλεις, θα είναι απλώς μία τυπική συμπεριφορά, μία τυπική και πολύ χρησιμοποιημένη λέξι,… αυτό που αισθάνομαι ξεπερνάει κάθε λέξι,… και είναι κάτι που δεν εκφράζεται με λέξεις και με εικόνες… τελικά, δεν είναι δυνατόν να εκφραστεί με τίποτα!!

 

Σου υπόσχομαι απλώς, ότι θα συνεχίσω, και πέρα από όσο οι συνθήκες μου επιτρέπουν,… να προσπαθώ!!

 

Για το αν προσφέρω κάτι σ’ αυτό τον κόσμο που ζούμε, μόνο εσύ, μπορείς να το κρίνεις!!

 

Θέλω να πιστεύω, πως κάτι κάνω!! 

 

Δεχτείτε έστω, το τυπικό: Σας ευχαριστώ πολύ!!!

 

Επί τη ευκαιρία:

 

Χρόνια Πολλά για όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, και ας ευχηθούμε όλοι, κι ας προσπαθήσουμε όσο ο καθένας μπορεί, να έρθει ένα ευτυχισμένο νέο έτος 2016!! Χωρίς πολέμους, χωρίς σφαγές, χωρίς καταστροφές!!...       

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ